Hipnoterapija in regresija

Hipnoterapija je učinkovit način za preobražanje specifičnih podzavestnih vzorcev, čustvenih stanj (strahov, fobij, blokad, odvisnosti, žalosti, motenj prehranjevanja, itd.) in odnosa do sebe in drugih. Regresija kot posebna vrsta hipnoterapije pa se uporablja za vrnitev v bližnjo ali daljno preteklost v specifičnih primerih za soočenje, spremembo in najglobje čiščenje.

Dolžina:

»Noben zdravnik, noben terapevt in zdravilec nam ne more pomagati, če se ne odločimo, da bomo sodelovali v procesu zdravljenja.«

Louise L. Hay

Učinki hipnoterapije

S pomočjo hipnoze spreminjamo človekovo osebnost, kar nam omogoča zaznavanje in razumevanje življenja bolj polno in radostno. Med hipnozo so možgani v valovanju theta, ki ga sicer dosegamo tudi med spanjem (REM faza). Vsaka hipnoza je pravzaprav avtohipnoza, ki je možna le, če se oseba s tem strinja. Ne le to, oseba mora zaupati in biti prepričana, da ji hipnoterapevt želi le najboljše. V MojChi zato verjamemo, da gre za enakopraven odnos, varnost in sodelovanje.

Hipnoterapija rešuje težave:

 • depresije;
 • strahove in fobije ter treme;
 • motnje prehranjevanja;
 • napade panike;
 • pomanjkanje samozavesti, poguma na eni strani in volje do življenja na drugi strani;
 • odvisnosti;
 • s spolnostjo;
 • notranje stiske; 
 • zmedenosti in apatije; 
 • učne težave in težave na delovnem mestu; 
 • strah pred nastopanjem, izražanjem, postavljanjem meja; 
 • celo telesna in bolezenska stanja, ki imajo marsikdaj psihosomatski izvor. 

 

Podzavest je pravi labirint. Bolečine iz otroštva smo pokopali globoko znotraj sebe. Nezavedno kroji naše življenje in nas ovira. Na drugi strani pa ozaveščanje podzavesti pripelje do izredno hitrih in presenetljivh sprememb ter osebnega razvoja. Zavestno reprogramiranje podzavestnih vzorcev popelje človeka v osebno svobodo in lahkotnost, končno živimo to, kar smo v svojem bistvu.

S hipnoterapijo je Mojca pomagala že številnim do pristne spremembe in preobrazbe.

Z njeno pomočjo pa se dokopljemo tudi do vzrokov fizičnih bolezni, bolečin oz. težav; ne pozabimo – kar se odrazi na duševni in/ali telesni ravni je zgolj manifestacija naših nezavednih (podzavestnih) vzorcev kot tudi negativnih miselnih vzorcev.

Da bi razrešili podzavestni kot tudi miselni vzorec oz. vzrok, ki botruje simptomom, se moramo obrniti navznoter, v naš notranji svet.

Jasno je, da brez vzroka – v tem primeru torej stanja neravnovesja na nivoju telesa/uma/duha – tudi posledice ne bi bilo. Z drugimi besedami … namesto da žanjemo plevel, moramo izruvati njegove korenine. Namen hipnoterapije je ravno v tem – da posežemo v izvor neravnovesja, poiščemo vzrok in ga razrešimo.

Nad celotnim potekom terapije, ki ga terapevt predhodno predstavi, imate popoln nadzor, saj se ne more zgoditi nič, česar si ne želite ali je v nasprotju z vašimi verskimi, moralnimi in osebnimi prepričanji. Hipnoterapija torej nima nobene zveze z odrsko hipnozo, kjer je namen zabavati občinstvo in ustvarjati nerealne odzive prostovoljcev, željnih pozornosti.

Se težko sprostite, zaupate?
Poskrbimo, da je vaša
skrb odveč!

Način življenja nas je pripeljal do tega, da se moramo naučiti tudi “temeljito” sprostiti. Žal ni tako preprosto kot se mnogokrat sliši. Spokojnost in sproščenost sta temelj za vse spremembe, ki jih želimo doseči v življenju. Mnogi so skeptični glede zmožnosti, da se nekomu zaupajo, mu “predajo” ključ vrat do njihovih globin.

A brez skrbi. Mojca Debelak z dolgoletnimi izkušnjami in izrednim – še bolj pomembno pa – po mnenju mnogih klientov neprekosljivim čutom za človeka, vedno stori vse, da je posameznik popolnoma sproščen, da se med njima zgradi most zaupanja. Tehniko avtogenega treninga dopolni s številnimi dodatnimi neprecenljivimi znanji in tehnikami, saj se le tako lahko približa vaši individualnosti in specifičnim potrebam, ki jih imate.

Regresija pa je ena od najstarejših hipnotičnih tehnik, s katero se človek lahko vrača v daljno ali bližnjo preteklost. Lahko se vrnete v otroštvo ali še dlje, v eno od prejšnjih življenj. V čas uregresije je telo prav tako v hipnotičnem stanju.

Regresijo priporočamo kot nadaljevanje Celostne terapije ali hipnoterapije, kadar je za razrešitev blokade potreben vpogled v točno določen spomin oziroma travmo. Ključno je, da predhodno dodobra ozavestite temeljne podzavestne vzorce, saj se večino težav da razrešiti s pomočjo ozaveščanja. Zato je regresija možna le pri predhodnem, jasnem in ozaveščenem pogovoru z nami. Regresijo zgolj zaradi radovednosti odsvetujemo.

Za več informacij o regresiji in prejšnjih življenjih priporočamo dela Michaela Newtona: Potovanje duš in Usoda duš.

Ob prvem obisku posamezniku priporočamo 100 minutno celostno terapijo zaradi bolj poglobljenega dela intuitivne analize in karmične diagnostike.​ Pomembno je namreč, da razumemo svoje življenje, svojo pot in stanje, v katerem smo. V nadaljevanju se skupaj uskladi, ali so terapije še vedno 100 minutne ali pa krajše, torej 60 minutne.

V nadaljnjih terapijah se poudarek daje na spremembah, ki so se zgodile, čustvom, ki so se odprla in nadaljevanju zastavljene poti. Zato je za nas ključnega pomena integracija vsega, kar se na terapiji pojavlja, tudi v smislu domačih nalog, ki jih dobite za ozaveščanje in razumevanje sebe, odnosov in problemov, ki se vam pojavljajo kot lekcije. Razumevanje je ključen korak do pristnega premika v življenju.

Namen terapije je odslikava v dejanskem vsakdanjiku – bolj podpornih navadah in vzorcih, izboljšanjemu psihofizičnemu stanju, pretočnosti, ravnovesju čustev in uma ter lažjemu, bolj izpolnjenemu življenju.

Primerna je za vse, ki:

 • bi radi končno razumeli svoje življenje, svoj um, čustva in psihofizično stanje;
 • bi radi ozavestili odnose in vzorce v njih;
 • bi radi razumeli svojo karmično-darmično pot, namen duše in življenjske lekcije, s katerimi se soočajo;
 • želite pristno in celostno delati na sebi;
  rešiti neko fizično, psihično težavo, težavo v odnosu z drugimi ali sicer;
 • želite prekiniti začaran krog življenja, v katerem so se znašli;
 • želite izboljšati svoje zdravje, počutje, psihofizično stanje;
 • trpite za kakršnimikoli bolečinami, tesnobo, občutki depresije, nelagodja, stresa ali izčrpanosti;
 • celostno pogledati svoje življenje, ga obogatiti, nadgraditi in narediti premik naprej na kateremkoli področju.

"Ko izgubiš sebe,
ne vidiš poti do nebes."

– Odlomek iz knjige Božanski ljubimec

Pomembno

Ko človek ozavesti, prečisti telo, spremeni prehrambene navade, podela bistvene podzavestne vzorce, lahko prihaja poredkeje oz. na eno-urno terapijo. V kolikor je posameznik že pred prihodom sam naredil na sebi številne premike, terapevt to začuti in predlaga najbolj optimalno, učinkovito terapijo. Tako se prilagajamo posamezniku, njegovemu predhodnemu znanju, delu, ki ga je že vložil v sebe, v proces ozdravljenja. Individualno prisluhnemo potrebam telesa in duha.

Cilj ni, da nas obiskujete v nedogled. Cilj je, da se čim hitreje naučite vsega potrebnega, da zaživite polno, zdravo, čustveno uravnoteženo, predvsem pa samostojno. Odvisnosti med pacienti in terapevtom ne toleriramo.

Posameznika učimo, da zmore sam. Nekaj časa smo le potrebna energijska opora in smerokaz. Z izkušnjami in znanjem človeka predvsem opolnomočimo.

Prijava na terapijo

Izpolni polja v spodnjem obrazcu in se prijavi na terapijo. Ko bomo prejeli prijavo, ti bomo na tvoj email naslov poslali informacije o plačilu.

Prijavite se lahko tudi z neposrednim e-poštnim sporočilom na naslov info@mojchi.com.

Ostale terapije - Mojchi

Oddaja obrazca uspešna

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Uspešno ste se prijavili na e-novičnik.