Reiki tečaji

REIKI tečaji obsegajo 4 stopnje iniciacije (uglasitve). Namen teh je, da se jim zavestno posvetimo, v obdobju med posameznimi stopnjami reiki tudi praktično uporabljamo, spremljamo njegove učinke, opazujemo spremembe in se tako najbolje učimo. Lahko se odločite za iniciacijo zgolj v 1. stopnjo, lahko nadaljujete z 2. stopnjo, lahko pa vztrajate do mojstrske, 3. stopnje in naposled končate pri zadnji, učiteljski stopnji. 

Vsi tečaji so praktično izkustvene narave.

Zakaj bi opravili Reiki tečaj?

Dobro je, če je človek odprt za različna izkustva. V takšnem stanju veliko dobi od Življenja. In kdor je odprt za učenje, lahko veliko daje naprej. Morda je ravno vaš dotik za nekoga bistven. Morda ravno vi lahko nekomu pomagate. Najprej pa sebi, seveda. Takšne REIKI pokliče sam.

 

Pri REIKI-ju ne gre zgolj za polaganje rok (na obolela mesta) in odpravo fizičnih bolečin, temveč gre za kompleksen in širok pristop zdravljenja – ne le fizičnih ravni človeka, temveč tudi mentalne, čustvene in duhovne.

 

Njegova uporaba privede do globljega razumevanja samega sebe. Z aktivacijo simbolov, z osredotočanjem na dovajanje potrebne energije in vzpostavitev ravnovesja v telesu prejemnika, lahko zdravimo tudi na daljavo.

"Vsaka resnica preide tri stopnje,
preden je priznana.
Na prvi doživi posmeh.
Na drugi ji nasprotujejo.
Na tretji jo imajo za samoumevno."

- Arthur Schopenhauer

Podrobnosti tečajev za posamezno stopnjo

1. stopnja

Predstavitev REIKI-ja, njegovega »ozadja«, namenov in učinkov , ki jih z njegovo uporabo dosežemo, sledi nabor zgodb oziroma primerov iz prakse, ki pričajo o njegovi uporabnosti v našem vsakdanu. Prikaže se tehnika za odprtje kanala pretočnosti te univerzalne energije, posreduje se vam 1. simbol – »simbol moči« oz. CHO-KU-REI.

Z iniciacijo 1. stopnje se odprete samozdravilnim sposobnostim, delo je osredotočeno nase, ne na druge. Stopite na pot, ko se začnete zavedati, da pri REIKI-ju ne gre zgolj za »zdravljenje«, temveč predvsem za vaš duhovni, osebni razvoj, učenje o sebi, svojih omejitvah na eni in potencialih na drugi strani.

2. stopnja

Z iniciacijo 2. stopnje reikija prejmete dva simbola: SEI-HE-KI – z njim sežete na čustveno telo, kjer se odplavljajo negativni čustveni vzorci, prepričanja. Drugi simbol – HON-SHA-ZE-SHO-NEN – deluje na mentalno oziroma miselno telo.

 

Aktivacija tega simbola omogoča zdravljenje na daljavo; za razreševanje karme, rezanje (odvisnostnih) vezi, osvoboditev iz otesnjujočih kalupov … Tu lahko začnete delati tudi z drugimi ljudmi, jim pomagate, zdravite.

Začnete ozaveščati vzroke vaših bremen, travm iz preteklosti in tega trenutka. Naučite se osredotočenega usmerjanja energije v določeno področje (na daljavo). Nadgradite znanja in izkušnje, ki ste jih dobili s 1. stopnjo.

3. stopnja

Ob inicijaciji v mojstrsko stopnjo prejmete simbol DAI-KO-MYO – simbol, ki deluje na duhovno telo.

Z nadgradnjo 1. in 2. stopnje sežete na vsa področja energijskih struktur. Z večtedenskim prakticiranjem in opazovanjem učinkov REIKI-ja spoznate modrost vseobsegajoče moči univerzalne življenjske energije.

Učiteljska stopnja

Za vse, ki želite pomagati, dajati, poučevati:

 

Posameznika, ki je o REIKI-ju prebral vsa pomembna čtiva, opravil vse tri stopnje REIKI-ja, ki je z iskrenostjo preobražal sebe, je dozorel in dodobra spoznal energije, načine zdravljenja, pripravi učitelj REIKI-ja na možnost poučevanja drugih.

 

Gre za posebno uglasitev, po kateri ste zmožni predajati znanje in izkušnje naprej, pomagati drugim tudi z vidika celostnega vodstva. Kot učitelj lahko posvečate oz. iniciirate druge (svoje učence, družinske člane itd.) v vse stopnje REIKI-ja.

Obnovi se vse vaše predhodno znanje, ga nadgradi, predebatira morebitne dileme, preda dokončno vsa znanja, da bi tudi vi kar najbolje opravljali poslanstvo reikista. Najlepše končno izkustvo pa je poseben obred vašega vstopa v svet REIKI učiteljev.

Tečaje izvajamo individualno.

Poleg novih znanj, zanimivih zgodb, informacij in nasvetov prejmete tudi skripto in potrdilo o opravljeni določeni stopnji REIKI-ja.

Prijava na dogodek

Izpolni polja v spodnjem obrazcu in se prijavi na dogodek. Ko bomo prejeli prijavo, ti bomo na tvoj email naslov poslali nadaljnje informacije.

Prijavite se lahko tudi z neposrednim e-poštnim sporočilom na naslov info@mojchi.com.

Prihajajoči dogodki

Oddaja obrazca uspešna

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Uspešno ste se prijavili na e-novičnik.